- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Direktor „Rosatoma“: Kijevski režim direktno ugrožava nuklearnu bezbednost

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaZaporoška nuklearna elektrana
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Pratite nas
Kijevski režim direktno ugrožava nuklarnu bezbednost stalnim granatiranjem Zaporoške nuklearne elektrane, izjavio je generalni direktor ruske državne korporacije „Rosatom“ Aleksej Lihačov.
„Oružane snage Ukrajine granatiraju Zaporošku atomsku centralu koristeći bespilotne letelice, tešku artiljeriju i višecevne raketne sisteme. Ukrajinske diverzantske grupe prekidaju dovod električne energije Kurskoj nuklearnoj elektrani na teritoriji Rusije“, rekao je Lihačov na 66. godišnjoj sednici Generalne konferencije Međunarodne agencije za atomsku energiju u Beču.
Prema njegovim rečima, prisustvo stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju u Zaporoškoj nuklearki pomaže da se razveju spekulacije u vezi sa situacijom u centrali.
„Pozdravljamo stalno prisustvo dvojice saradnika te agencije u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani. Ta odluka pomaže da se razveju brojne spekulacije u vezi sa situacijom u Zaporoškoj atomskoj centrali“, rekao je Lihačov.
Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije je 16. avgusta saopštila da su ukrajinske diverzantske grupe početkom tog meseca u tri navrata prekinule dovod električne energije, onesposobivši dalekovode pod visokom naponom, preko kojih se strujom snabdeva Kurska nuklearna elektrana, odnosno industrijski i saobraćajni objekti i naselja u tom i susednim regionima. Kurska nuklearka se vratila na planski režim rada nakon tih diverzija.
Herson - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO U DNR i LNR izlaznost iznad 85 odsto, u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti iznad 60 odsto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala