- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Džaja za Sputnjik iznosi malo poznate trenutke tokom 60 godina u Zvezdi

© Sputnik / Aleksandar MilačićMaša Radović i Dragan Džajić Džaja
Maša Radović i Dragan Džajić Džaja - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Pratite nas
Ekskluzivno
Tokom utakmice sa Partizanom, jedan njihov igrač koji je tada sedeo na klupi, oduševio se nekim mojim potezom i rekao: „Bravo majstore!“ Posle toga trener ga je dovodio na trening u 5 ujutru i bio je pod suspenzijom, dugo nije igrao.
Ovako se, kroz osmeh, legenda našeg fudbala i Crvene zvezde, Dragan Džajić Džaja priseća svojih igračkih dana i anegdote sa terena, koju će, kako kaže, zauvek pamtiti.
Ove godine navršilo se šest decenija od kada je jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena zaigrao za Crvenu zvezdu. Gostujući u emisiji „Maša i ...“ čuveni Džaja otkrio je kako se oseća povodom toga što je klub u njegovu čast trajno povukao dres sa brojem 11, pod kojim je on svojevremeno igrao.
„Za mene je pre svega čast što sam uopšte doživeo ovih 60 godina u Crvenoj zvezdi. Kao dečak sam bio verni Zvezdin navijač i, naravno, želeo sam da jednog dana zaigram u tom klubu. Kako je tekla moja karijera, to već svi ljudi znaju. Nisam mogao da pretpostavim koliko ću dugo godina ostati kao igrač, kasnije i kao rukovodilac, direktor, predsednik i počasni predsednik. Jednostavno zahvalan sam što se mislilo na jedan takav momenat kao što je taj jubilej. Povukli su moj dres sa brojem 11. To je naravno za mene izuzetna čast. Jedino što mogu da poželim svim drugim igračima koji u budućnosti budu nastupali za Zvezdu je da dožive tako nešto i prevaziđu sve ovo što sam ja postigao“, kaže Džajić za Sputnjik.
Naš sagovornik ističe da je sve svoje rivale, protivnike i bekove koji su ga čuvali poštovao, a da su posle 85 odigranih utakmica za reprezentaciju najbolji utisak na njega ostavili Berti Fogts i Kamačo.
Na pitanje koja mu je omiljena navijačka pesma legendarno zvezdino levo krilo odgovara:
„Svaka je lepa. U jednoj pesmi se pominje: ’Umesto popa, zovite mi Džaju!’ To mi je ostalo u uspomeni. Drago mi je kad moji unuci pevaju navijačke pesme koje čuju. Zvezdini navijači uvek naprave divnu atmosferu na našem stadionu“.
Džajić se osvrnuo i na zabranu ruskim fudbalerima da učestvuju na predstojećem Mundijalu, ali i eliminisanje svih ruskih sportista sa međunarodnih takmičenja u poslednje vreme.
„Ruski fudbaleri nisu krivi za sve ovo što se dešava. Naravno da bi mi bilo žao ne samo ruskih igrača, nego bilo kojih. Sportisti ne treba zbog toga da ispaštaju“.
„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
 - Sputnik Srbija
▶️ Autorske emisije, ekskluzivne intervjue i analize gorućih pitanja u produkciji Sputnjika pratite u rubrici „Podkast“
6 April, 19:00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala