- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika upozorila Rusiju na posledice upotrebe nuklearnog oružja

© AP Photo / J. Scott ApplewhitePogled na američki Kapitol u Vašingtonu
Pogled na američki Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Pratite nas
Vlasti SAD „na veoma visokom nivou“ poručile su Moskvi da će posledice upotrebe nuklearnog oružja od strane Ruske Federacije imati katastrofalne posledice, Vašington će dati odlučan odgovor, izjavio je u intervjuu za televiziju Si-Bi-Es pomoćnik predsednika Sjedinjenih Država za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

„Mi to shvatamo ozbiljno, nije prvi put da (ruski predsednik Vladimir) Putin iznosi nuklearne pretnje tokom ovog sukoba… To nas neće odvratiti od pružanja vojne pomoći Ukrajini. Mi smo u direktnoj komunikaciji sa ruskom stranom na veoma visokim nivoima saopštili da će za Rusiju biti katastrofalne posledice ako upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini“, rekao je Saliven.

„Mi čuvamo tajnost tih razgovora, ali oni shvataju sa čime će se suočiti ako nastave ovim mračnim putem“, dodao je Bajdenov pomoćnik.
„Takođe smo javno stavili do znanja da će Sjedinjene Države snažno odgovoriti ako Rusija upotrebi nuklearno oružje i da ćemo nastaviti da podržavamo Ukrajinu u njenim naporima da zaštiti svoju zemlju i demokratiju“, dodao je Saliven.
Vladimir Putin je nedavno u obraćanju naciji izjavio da će Rusija „u slučaju bilo kakve pretnje teritorijalnoj celovitosti, bezuslovno iskoristiti sva sredstva kojima raspolaže. To nije blef." Međutim, nije pominjao nikakvo nuklearno oružje.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je „nepristojnim“ nepravilno citiranje Putinovog govora o „nuklearnoj pretnji“.
Crveni telefon  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
RUSIJA
"Vruća linija" između Moskve i Vašingtona je otvorena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala