Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin odgovorio hrvatskom predsedniku na sramnu izjavu o ubijenoj srpskoj deci

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija, dok je vodi predsednik Aleksandar Vučić, neće prestati da traži pravdu za pobijenu srpsku decu, reagujući na kritike predsednika Hrvatske Zorana Milanovića povodom izjave predsednika Vučića o srpskoj deci stradaloj na Petrovačkoj cesti.
„Zato što je hrvatska politika prema Srbima mešavina kompleksa i loših namera, između hrvatske levice i desnice nema nikakve razlike kada je u pitanju odnos prema Srbiji i srpskim žrtvama. Kada se Milanović pred veteranima hvalio bliskim rođacima pripadnicima ustaškog pokreta, bio je iskren, baš kao što iskreno mrzi i Vučića i Srbiju. Reći da je „to sa pobijenom srpskom decom, postalo nepodnošljivo gadljivo"“ može da kaže samo ustaša. Dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati da tražimo pravdu za našu pobijenu decu, nama su ona vredna istine i pravde, a ustaše neka nastave da prete blokiranjem ulaska Srbije u Evropsku uniju i neka se drže svog obećanja, da bar jednom urade nešto dobro za Srbiju. Evropska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mesto za Srbiju“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
On je tako reagovao na sramne navode predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Vučićevo pominjanje pobijene srpske dece na Petrovačkoj cesti od strane hrvatskih pilota postalo „nepodnošljivo gadljivo“, saopšteno je iz MUP-a, preneo je Tanjug.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
REGION
Sramna Milanovićeva izjava o ubijenoj srpskoj deci: „Ta priča je postala nepodnošljivo gadljiva“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala