- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska avijacija likvidirala oko 300 stranih plaćenika u Nikolajevskoj oblasti

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRuska avijacija iz baze Hmejim
Ruska avijacija iz baze Hmejim - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Ruska avijacija je u Nikolajevskoj oblasti u toku proteklog dana likvidirala oko 500 ukrajinskih militanata, od kojih su oko 300 strani plaćenici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, ruska vojska je izvela raketni napad na privremeni položaj stranih plaćenika u području mesta Kalinovka u Nikolajevskoj oblasti i tom prilikom je likvidirano do 300 militanata. Takođe, visoko preciznim napadima na položaje 28. i 59 mehanizovane i motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u području grada Nikolajeva i 61. brdske pešadijske brigade u području Ternovke u Nikolajevskoj oblasti likvidirano je preko 200 ekstremista. Takođe su uništena tri tenka i 16 vojnih oklopnih vozila.

Gubici ukrajinske vojske u Harkovskoj oblasti i u području DNR iznose preko 140 ubijenih i ranjenih vojnika. Uništeno je i 19 jedinica vojne tehnike.
Takođe se navodi da je tokom neuspešne ofanzive u DNR brigada Oružanih snaga Ukrajine izgubila sedam oficira.
Ruska sredstva PVO su iznad jezera Kahovka uništile „bajraktar TB-2“ koji je leteo iz područja Nikopolja u pravcu Zaporoške nuklearne elektrane.
Kijev je granatirao vikend naselje „Volna“ koje se nalazi nedaleko od Zaporoške nuklearke. Uzvratnom vatrom ruske artiljerije ugušena je vatrena tačka protivnika. Kako navodi ruska vojska, nivo radijacije u Zaporoškoj elektrani je u normalnim vrednostima.
Ruska vojska je uništila tri ukrajinska skladišta municije u području naselja Anovka u DNR, Sladko i Uspenovka u Zaporoškoj oblasti.
U Hersonskoj oblasti uništene su 42 granate, ispaljene iz višecevnog raketnog bacača „Himars“ i „Oljha“, tri protivradarske rakete „Harm“ i dve taktičke rakete „Točka U“.
U Dnjepropetrovskoj oblasti ruski lovci su oborili ukrajinski MiG-29 koji je bio modifikovan za korišćenje američkih raketa „Harm“.
Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska je uništila 299 aviona, 155 helikoptera, 2.062 bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine.
Pripadnik Rosgvardije na ulasku u Melitopolj - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Izlaznost na referendumima vrlo velika; Pokušaj diverzije u Melitopolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala