- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija pobedila posle 310 dana!

© Sputnik / Alexey FilippovRuska zastava na stadionu "Lužniki" u Moskvi
Ruska zastava na stadionu Lužniki u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije odigrala je prijateljski meč sa Kirgistanom u kojem je slavila rezultatom 2:1 (1:1). Bio je to prvi meč „Zbornaja komande“ koja je pod suspenzijom UEFA posle čak 310 dana, a izabranici selektora Valerija Karpina slavili su kasnim golom Utkina u 89. minutu.
Prethodno je Sobolev izjednačio iz penala u 30. minutu, nakon što je Kirgistan poveo preko Šukurova u 24.
Ruska fudbalska reprezentacija konačno je istrčala na travnati teren i tamo je posle dužeg vremena osetila slast pobede, a sve zbog toga što su Evropska i Međunarodna kuća fudbala (UEFA I FIFA) izbacili „Zbornaja komandu“ prvo iz baraža za Mundijal u Kataru, zatim iz Lige nacija, a na kraju i iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će biti održano u Nemačkoj.
Izveo je Valeri Karpin respektabilan sastav protiv Kirgistana, sa Safonovom među stativama, dok su poslednju liniju činili Osipineko, Glebov i Borodin.
Četvorka u vezi ispred njih bili su Karavajev, Kovalenko, Fomin i Krugovoj, dok je udarni trio igrao u tandemu Sobolev, Bakaev i Ezov.
Rusi su prvi kapitulirali, šokirao ih je Alimardon Šukurov koji je u 24. minutu uspeo da pronađe put do mreže.
Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje Rusije koja je preko Aleksandera Soboleva izjednačila sa bele tačke u 30. minutu.
Pomenutim rezultatom otišlo se na 15-minutni odmor, da bi u nastavku mreže mirovale sve do 89. minuta, kada je rezervista Danil Utkin pogodio za trijumf „Zbornaja komande“ nad Kirgistanom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala