- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak nije bio na terenu, ali je imao važniju ulogu: Rodžer i Rafa slušaju, a Srbin priča /video/

© AP Photo / Kin CheungLejver kup Tim Evrope
Lejver kup Tim Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Novak Đoković nije izlazio na teren prvog dana Lejver kupa, ali je na klupi osim što je bio najglasnija podrška bio i u još jednoj važnoj ulozi. Srpski as je najpre savetovao Endija Marija tokom meča sa Aleksom de Minorom, da bi potom motivisao i Rodžera Federera i Rafela Nadala tokom njihovog dubl meča.
Đoković je sedeo sa ostalim članovima tima Evrope, ali nije mogao da izdrži, a da ne motiviše i pomogne velikom prijatelju Mariju koji je polako klonuo duhom jer je gubio od de Minora.
„Ostani čvrst, traži svoje šanse i probaj da podigneš svoj duh. Znam da je teško, da moraš da radiš za svaki poen. Iscrpljujuće je, ali i on se oseća isto“, govorio je Đoković.
Srpski teniser bio je uporan u tome da motiviše Britanca pa mu je objašnjavao koliko zapravo dobro radi svoj posao.
„Ne menja mnogo bekhend, diktira igru sa forhedom, uglavnom ti vraća servise na forhende. Pokušava tako da 'otvori' teren. Dobro serviraš, osećam da može da te namuči na tvoj drugi servis bekhendom. Dobar si sa riternom, šalješ mu duboke lopte“, objašnjavao je Novak, dok je Marej u tim momentima pokazivao da mu je teško i da oseća grčeve i da mu je sve teže da se kreće.
Nakon što je Mari izgubio, na teren su izašli Rafael Nadal i Rodžer Federer kako bi igrali protiv Džeka Soka i Fransisa Tijafoa, a kada su i oni upali u problem na scenu je stupio Novak.
Srpski as je prišao klupi i počeo da savetuje dvojicu najvećih rivala, a oni su pomno i pažljivo pratili svaku njegovu reč i bez pogovora se složili sa njim.
Možda prvog dana nije bio na terenu, ali je timu doprineo na posebno važan način.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala