Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Zapad bi trebalo da se uzbuni zbog sporazuma Srbije i Rusije

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da bi sporazum o saradnji koji je srpski ministar spoljnih poslova Nikola Selaković potpisao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom „trebalo da uzbuni zapadno-demokratske prestonice“.
Kurti je to rekao komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako postoji informacija da je Kurti tražio artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara,
„Što se tiče pitanja odbrane i bezbednosti na Kosovu, mi imamo ministra odbrane, imamo ministra unutrašnjih poslova i mi smo demokratska, progresivna vlada nade. Suočavamo se sa svojim severnim susedima koje predvodi predsednik straha i pretnje koji, osim toga što nedemokratski vodi državu i ne priznaje Kosovo i zločine Miloševićevog režima na Kosovu, održava veoma bliske veze sa Ruskom Federacijom, što smo nedavno videli sa sporazumom o saradnji koji je srpski ministar spoljnih poslova potpisao sa ruskim, što bi trebalo da uzbuni zapadno-demokratske prestonice“, rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.
Na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov potpisali su Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za 2023-2024. godinu.
Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SRBIJA
Selaković i Lavrov potpisali Plan konsultacija za 2023-2024. /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala