- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Anketa: Većina građana spremna da izađe na referendum, a apsolutna većina za ujedinjenje sa Rusijom

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPriprema za referendum u Lugansku
Priprema za referendum u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Na području DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti 23. septembra je počeo referendum o prisajedinjenju Rusiji, a rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je istog dana uradila agencija INSOMAR pokazali su da većina građana namerava da glasa, kao i da apsolutna većina podržava ulazak teritorija u sastav Rusije.
U telefonskoj anketi je učestovalo 1.000 ispitanika sa svake od teritorija a na pitanje o tome da li će učestvovati na referendumu većina je odgovorila da će „najverovatnije učestvovati“.
Najveću spremnost za učešće na referendumu pokazali su, prema anketi, građani LNR – 91 odsto. Svega četiri odsto njih ne planira da glasa na referendumu, dok na pitanje nije moglo da odgovori pet odsto ispitanika.
Na području DNR na referendum je spremno da izađe 89 odsto ispitanika nasuprot pet odsto koji to nisu i šest odsto onih koji ne mogu da daju odgovor na zadato pitanje.
U Zaporoškoj oblasti spremnost za učešće na referendumu iskazalo je 82 odsto, dok je šest odsto odgovorilo da neće učestovati, a 12 odsto nije moglo da odgovori.
Kada je reč o Hersonskoj oblasti, 72 odsto ispitanika odgovorilo je da će najverovatnije izaći na referendum, 14 odsto da neće, dok isto toliko nije moglo da da odgovor.
U okviru ankete ispitanicima je postavljeno pitanje sa referenduma, a rezultati su pokazali da apsolutna većina podržava ulazak u sastav Rusije – LNR 97 odsto, DNR 94 odsto, Zaporoška oblast 84 odsto i Hersonska oblast 83 odsto.
Lavrov u Ujedinjenim nacijama - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Lavrov: DNR, LNR, Zaporoška i Hersonska oblast imaju pravo na samoopredeljenje u skladu sa Poveljom UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala