- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaporožje: Zelenski lično naredio da se organizuju teroristički napadi i spreče referendumi

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaReferendumi o prisajedinjenju LNR i DNR Rusiji
Referendumi o prisajedinjenju LNR i DNR Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski lično je postavio zadatak da se organizuju teroristički napadi na oslobođenim teritorijama kako bi sprečio održavanje referenduma, saopštio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

„Osobe kao što su Zelenski, (Aleksej) Danilov i drugi saučesnici bande narkomana i nacista lično su postavili zadatak na nivou Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine da se organizuju teroristički napadi upravo u danima održavanja referenduma kako bi ga sprečili i kako bi pokazali da je ugušen u krvi. Siguran sam da im ništa neće uspeti“, rekao je Rogov za „Radio Rusija“.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, danas su počeli referendumi o ujedinjenju s Rusijom.
Žitelji regiona moći će da glasaju pet dana. Tokom prva četiri dana referenduma glasanje će se obavljati u stambenim naseljima i na osnovu prijava za glasanje od kuće, dok će poslednjeg dana žitelji četiri oblasti glasati na izbornim jedinicama. Za ljude koji su prinudno izbegli iz četiri regiona otvorene su izborne jedinice u pojedinim oblastima Rusije.
Do ponedeljka će glasanje u celoj oblasti biti na adresama stanovanja, a u utorak će se otvoriti 394 glasačkih mesta za sve koji žele da glasaju.
Referendumi u DNR i LNR - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ogroman odziv građana u Donbasu, u Hersonskoj oblasti izlaznost preko 15 odsto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala