- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Vašington ima zadatak da rasparča Rusiju i da je baci na kolena

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Vašington je postavio zadatak sa rasparča Rusiju, da je liši nuklearnog oružja i mesta u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

„Sada je Vašington postavio zadatak da sruši Rusiju, da je baci na kolena, a najbolja opcija je da je rasparča, stvarajući na ruskoj teritoriji nekoliko feudalnih kneževina i, naravno, da je liši nuklearnog oružja i legitimnog mesta kao stalne članice u SB UN“, rekao je Antonov na konferenciji „Povodom 60. godišnjice Kubanske krize“.

Kako ocenjuje, danas je teško predvideti koliko je daleko Vašington spreman da ide u pogoršavanju odnosa sa Moskvom.
„Postoji snažan pritisak SAD duž celog perimetra ruskih granica, gde je Ukrajina postala poligon za ispitivanje najneprijateljskijih šema“, kazao je diplomata.
Po rečima Antonova, „želeo bi da veruje da, uprkos svim poteškoćama, Moskva i Vašington danas nisu došli do toga da se survaju u ponor nuklearnog sukoba“.
„Svakim danom se sve više gasi i ono malo što još svetli u kontaktima između dve zemlje. Želeo bih da verujem da, uprkos svim poteškoćama, nismo sa Amerikancima došli do opasnog praga da se survamo u ambis nuklearnog sukoba“, dodao je ruski ambasador.
On je podsetio da je Rusija posvećena formulaciji da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da takav rat nikada ne bi trebalo da bude pokrenut.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija: Konfrontacija sa SAD i NATO nije u interesima Moskve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala