- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U Rusiju vraćeno 55 vojnika koji su se nalazili u ukrajinskom zarobljeništvu

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKamioni ruske vojske i helikopter Mi-24
Kamioni ruske vojske i helikopter Mi-24 - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Kako rezultat pregovora sa teritorije Ukrajine je vraćeno 55 vojnika Rusije, Donjecke i Luganske Narodne Republike kojima je u zarobljeništvu pretila smrtna opasnost, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Kao rezultat složenog pregovaračkog procesa o razmeni, noću je sa teritorije Ukrajine, pod kontrolom kijevskog režima, vraćeno 55 pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije, Donjecke i Luganske republike, koji su bili u životnoj opasnosti“, saopštilo je ministarstvo.

Oni su pojasnili da su u ovom trenutku svi vraćeni na teritoriju Rusije vojno-transportnim avionima i nalazi se u medicinskim ustanovama Ministarstva odbrane Rusije.
"Svi oslobođeni vojnici dobili su mogućnost da kontaktiraju sa svojim bliskim. Pružana im je neophodna psihološka i medicinska pomoć", dodaju iz ministarstva.
Još iz jutarnjeg brifinga Ministarstva odbrane:
- Ukrajinska artiljerija ispalila je 13 projektila na Energodar i teritoriju oko Zaporoške nuklearne elektrane;
- Više od 90 vojnika ukrajinske vojske, 15 jedinica vojne tehnike i više hiljada municije za minobacače uništeno je u području Severska u DNR;
- Ruske Vazdušno-kosmičke snage uništile su oko 100 militanata 93. Mehanizovane brigade ukrajinske vojske i jedan sistem "Himars" u Harkovskoj oblasti;
- Ruska vojska je je uništila tri ukrajinske haubice M777, američke proizvodnje i jedan sistem "Himars" u Nikolajevskoj oblasti.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala