Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbi napadnuti kod Peći: Krenuli u Patrijaršiju, Albanci im pretili i blokirali put

Pratite nas
Grupu Srba, koji su članovi Udruženja žitelja Planjana kod Prizrena, danas je presreo automobil koji im je preprečio put, a iz vozila su izašli Albanci koji su im pretili. Ova grupa Srba je na put pošla s namerom da posete Pećku patrijaršiju, a među putnicima je bilo i jedno dete.
Vodič puta Slavica Josifović potvrdila je za Kosovo onlajn da se incident desio kada je iz automobila lokalnih registarskih oznaka izašao Albanac i na albanskom pretio Srbima koji su krenuli u poseti srpskoj svetinji.
„Na samom ulazu u Peć oko 9.40 sati auto nam je presekao put, kao da želi da ga udarimo, usporio je, ali je vozač autobusa ignorisao to. Onda je otvorio prozor automobila pretio je na albanskom, iako nismo razumeli shvatili smo o čemu se radi. Nakon toga je parkirao automobil ispred autobusa, nismo mogli da ga zaobiđemo, jer su iz suprotnog smera dolazili automobili. Izašao je, uzeo kosovsku zastavu i postavio na prednji deo autobusa, pretio je da ne smemo da je skinemo i fotografisao autobus koji je beogradskih registarskih oznaka“, kazala je Josifović.
Ona je dodala da je slučaj odmah prijavljen policiji.
„Kao vođa puta tražila sam pratnju do Pećke patrijarše i Prilužja, jer je sa nama i jedno dete, a ima i onih koji su prvi put krenuli da obiđu Pećku patrijaršiju. Vozač i ja smo dali izjavu“, rekla je ona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala