- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rodžer se jednom rečenicom poklonio Rafi i Novaku, a Nadal mu poručio: „Odlazi najvažniji igrač“

© AP Photo / Kin CheungLejver kup tim Evrope
Lejver kup tim Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Rodžer Federer jedva je uspevao da sakrije emocije na konferencije pred početak Lejver kupa, a Rafael Nadal koji će igrati sa njim u poslednjem Rodžerovom meču u karijeri poručio je da odlazi „najvažniji igrač“ u njegovoj karijeri.
Dan pred početak Lejver kupa protiče u znaku Rodžera Federera koji će se posle dubla koji igra sa Rafaelom Nadalom protiv Džeka Soka i Frensisa Tijafoa oprostiti od tenisa.
Federer je na konferenciji poručio da će mu biti teško da kontroliše emocije, pogotovo zbog toga što će sa njim biti Nadal.
„Ne znam da li ću uspeti da iskontrolišem emocije, veoma je posebno igrati sa Rafom, to je veoma drugačije ili sa Novakom u prošlosti... To je neverovatno za mene, to što ću moći da uradim još jednom je za mene veoma značajno“, istakao je Federer.
Slavni teniser ukazao je veliko poštovanje prema najvećim rivalima Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu i rekao da je srećan što on odlazi pre njih jer je to i prirodno s obzirom na to je najstariji.
„Jednu stvar bih voleo da dodam, osećam se dobro što ja odlazim prvi, tako je trebalo da bude“, posebno je istakao Federer.
Nadal je emotivno odživeo to što je Federer odabrao da igra sa njim poslednji meč u izuzetno bogatoj karijeri.
„Uspomene koje donosi Federer nisu samo u mečevima protiv njega, prvo sam ga gledao na televiziji, a onda sam sa njim kreirao neverovatno rivalstvo. Na to smo veoma ponosni, nekada nije bilo lako jer smo igrali za važne stvari u karijerama, ali nekada su lični odnosi bitniji nego profesionalni. Biće veoma teško nositi se sa svim, ali će i za mene neće biti lako. Jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji igrač moje karijere odlazi. Momenat će biti težak, veoma sam uzbuđen što ću igrati sa njim, ne mogu da se zahvalim timu što me čekao imam tešku privatnu situaciju sad. Pokušaću da učinim ovaj momenat još posebnijim“, rekao je Nadal.
Lejver kup traje od 23. do 25. septembra, a Feder sa Nadalom igra u petak prvog dana turnira.
Veronika Kudermetova i Ljudmila Samsonova - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Ruskinje haraju Tokijom – prva pala šampionka Vimbldona
Rodžer Federer i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Federer zvanično sa Nadalom za kraj – Novaka nema na spisku
Novak Đoković i Mateo Beretini u zagrljaju - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Novak i Italijan „upali“ na trening protivnika, Nadal se odmah javio /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala