- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev: NATO ne treba da nas plaši, hipersonično oružje može brže da stigne do ciljeva u Evropi

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Rusiju ne treba plašiti pričama da će NATO napasti Krim, hipersonično oružje može mnogo brže da stigne do ciljeva u Evropi i SAD, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.
"Različiti penzionisani idioti sa generalskim epoletama ne treba da nas plaše pričama o da će NATO napasti Krim. Hiperzvuk garantovano može mnogo brže da stigne do ciljeva u Evropi i Sjedinjenim Državama", napisao je Medvedev.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF je dodao da „zapadni establišment, generalno, svi građani zemalja NATO-a treba da shvate da je Rusija sama izabrala svoj put“.
"Nema povratka", naglasio je on.
Medvedev je istovremeno izjavio da će se održati referendumi u republikama Donbasa i na oslobođenim teritorijama i da će one ući u sastav Rusije.
„Ruska vojska će značajno ojačati zaštitu svih teritorija koje nam se pridruže“, napisao je Medvedev i dodao da „za takvu zaštitu mogu biti iskorišćene ne samo mobilizacija, već i svako rusko oružje, uključujući strateško nuklearno oružje i naoružanje zasnovano na novim principima“.
O tome šta je ruski predsednik Vladimir Putin mislio kad je rekao da ne blefira u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Pogledajte i ceo govor Vladimira Putina o objavi delimične mobilizacije sa prevodom na srpski:
Zastava Rusije - Sputnik Srbija
RUSIJA
1 Maj, 23:01
Priprema za referendum u Lugansku - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Sve spremno za održavanje referenduma u Donbasu, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala