- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Uzrok delimične mobilizacije je to što se Rusija de fakto suprotstavlja NATO-u

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Izjumu
Ruska vojska u Izjumu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Odluka o delimičnoj mobilizaciji povezana je sa činjenicom da se Rusiji sada de fakto suprotstavlja blok NATO-a sa svim svojim logističkim kapacitetima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Predsednik Rusije je u svom jučerašnjem nastupu izneo precizne karakteristike i objasnio razloge za usvajanje takve odluke. Stvar je u tome što je specijalna vojna operacija pokrenuta kako bi se ispunili ciljevi u Ukrajini. Sada nam se de fakto suprotstavlja blok NATO-a sa svim svojim logističkim mogućnostima, zbog čega je ovo bilo neophodno“, rekao je Peskov novinarima.
Prema njegovim rečima, status ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini nije se promenio usled delimične mobilizacije.
„To je specijalna vojna operacija“, rekao je Peskov i dodao da se status vojnih dejstava u Ukrajini nije promenio ni na koji način, odgovarajući na pitanje da li delimična operacija znači da se specijalna operacija u Ukrajini sada može zvati ratom.
Ukazom ruskog predsednika 21. septembra je objavljena delimična mobilizacija u Rusiji. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, biće pozvano ukupno 300.000 rezervista, što je nešto više od jedan odsto ukupnih mobilizacionih rezervi Rusije.
O tome šta je ruski predsednik Vladimir Putin mislio kad je rekao da ne blefira u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Pogledajte i ceo govor Vladimira Putina o objavi delimične mobilizacije sa prevodom na srpski:
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ne blefiram! Objavljujemo ceo istorijski govor Vladimira Putina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala