- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

FK Partizan istupio iz Sportskog društva, Kralj novi sportski direktor

© Foto : FK PartizanFK Partizan
FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nasTelegramOdyssey
Fudbalski klub Partizan održao je Skupštinu na kojoj je donesena odluka da uslovno istupi iz Sportskog društva. Ovo je bila druga sednica kluba u poslednjih nekoliko meseci, a na njoj je i imenovan Ivica Kralj kao novi sportski direktor.
Saopštenje prenosimo u celosti:
„Fudbalski klub Partizan, kao član JSD ’’Partizan’’, osuđuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD Partizan.
Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan, insistira da se izborni proces u JSD Partizan održi u svemu na način propisan aktima JSD Partizan, i ističe da odluke 'donete' od grupe predstavnika određenog broja članova JSD 'Partizan', nisu u skladu sa aktima JSD Partizan.
FK Partizan pruža punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD Partizan u prevazilaženju nastale situacije i uspostavljanju zakonitog rada u JSD Partizan i u potpunosti je saglasan sa svim zakonom preduzetim koracima ostvarenim u vidu pokretanja svih odgovarajućih pravnih postupaka – podnošenja krivičnih prijava, tužbe za poništaj nezakonite i nestatutarne odluke nadležnom sudu i žalbe na rešenje Agencije za privredne registre.
Fudbalski klub Partizan je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane 'nove' uprave JSD Partizan, naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK Partizan.
Skupština FK Partizan, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub 'Partizan' uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu 'Partizan'. Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD 'Partizan', bez održavanja nove sednice skupštine JSD 'Partizan' i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD 'Partizan' bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba 'Partizan' kao člana JSD 'Partizan'.
Skupština FK 'Partizan' pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i međunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba", navodi se u saopštenju.
Trener KK Partizan – Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Partizan nadigrao Lokomotivu, Vukčević se nameće, Anđušić raspoložen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala