- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Zapadne sankcije protiv Rusije prvenstveno pogađaju EU, ulazak BiH u NATO nemoguć /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu.
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Zapadne sankcije koje su uvedene Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini prvenstveno pogađaju EU, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
„Rusija je i dalje naša partnerska zemlja uprkos sankcijama koje su uvedene protiv Rusije i koje imaju negativne posledice prvenstveno po one koji su ih uveli, drugim rečima po EU“, rekao je Dodik u intervjuu za RIA Novosti.
Srpski član Predsedništva BiH boravio je u poseti Rusiji, gde se sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Ulazak BiH u NATO nemoguć

Ulazak BiH u NATO je nemoguć, pošto Republika Srpska neće podržati tu ideju, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
„Srpski narod, Republika Srpska, ne podržavaju ulazak BiH u NATO i to je naša stalna pozicija uprkos svim događajima na globalnoj sceni i pritiscima raznih faktora koji se zalažu za odluku o pridruživanju NATO savezu“, naglasio je Dodik.
On je istakao da narod Republike Srpske ima svoju odluku o ovom pitanju i podsetio da je, prema odluci Narodne skupštine Republike Srpske, ulazak u NATO nemoguć.
„U najmanju ruku, ova procedura bi morala da prođe određene korake u parlamentu, a siguran sam da parlament neće usvojiti takvu odluku. Samim tim naše prisustvo u NATO savezu je apsolutno nemoguće u budućnosti“, rekao je Dodik.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Rusije Vladimir Putin u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SVET
Šta je ključni rezultat susreta Putina i Dodika – u delikatnom trenutku
Srpski član Predsedništav BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
EKONOMIJA
Dodik: Putin zna da Sarajevo opstruiše gradnju gasovoda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala