Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Neće mu oprostiti“: Brnabićeva o nastupu Vučića u Njujorku

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da Zapad neće oprostiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću to što je izašao za govornicu UN i rekao istinu.
“Ja ću upotrebiti teške reči, ali će te reči biti istinite”, citirala je premijerka predsednika, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.
Ona je rekla da se sa Vučićem čula posle govora i da ga je pitala da li se oseća umorno ali zadovoljno, a da je on odgovorio: Ni jedno ni drugo, samo sam rekao istinu.
Kako je navela, predsednik je jedini državnik koji je za tom govornicom, u centru sveta u ovom trenutku, rekao da politika sankcija prema Ruskoj Federaciji nije dobra i da je za to bila potrebna ogromna hrabrost.
“Treba izaći pred svetsku govornicu i reći; mi priznajemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali politika sankcija prema Ruskoj Federaciji nije dobra“, istakla je ona.
Ona kaže i da Srbija trenutno trpi ogromne pritiske kako bi se po svaku cenu rešilo pitanje Kosova i Metohije.
“Pritisci su brutalni u ovom trenutku i po svaku cenu se traži da se reši ovo pitanje, da bi ga sklonili sa stola i da mogu da uživaju u tome da pričaju kako poštuju Međunarodono pravo”", rekla je ona.
Aleksandar Vučić u Ujedinjenim nacijama - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SRBIJA
Vučić u UN: Mnogi u ovoj sali i danas imaju problem sa poštovanjem teritorijalnog integriteta Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala