- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo vođe škaljarskog klana

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja agencija Anadolija.
U saopštenju turske policije navodi se kako je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalne organizacije "Škaljari", pre tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gde je ponovo pušten na slobodu.
Vukotić je ubijen je 8. septembra u Istanbulu.
Navodi se da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli, dok su njegova supruga, dete i vozač preživeli napad.
Odelenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obaveštajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.
Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Ž, inače šef kriminalne organizacije "Kavač", preko svojih veza u Turskoj.
U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Radoje Ž. i Zdravko P.
Tokom pretresa zajedno s osobama zaplenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja je korišćeno u incidentu, preneli su crnogorski mediji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala