- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Za Rusiju pogubno slabljenje njenog suvereniteta, te greške više nećemo dopustiti

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da je za Rusiju pogubno slabljenje njenog suvereniteta. Takve greške nećemo više dopustiti, nećemo podleći uceni i zaplašivanju, istakao je on.
„Na svakome od nas je kolosalna odgovornost za Rusiju, njeno jačanje i zaštitu velike domovine“, rekao je ruski predsednik na koncertu povodom 1.160 godina postavljanja temelja ruske državnosti.
Prema njegovim rečima, nemoguće je uništiti vrednosti Rusije - odanost istini i pravdi, milosrđe i saosećanje.
„Niko nikada ne može da zabrani ili ukine našu jedinstvenu civilizaciju i najbogatiju kulturu. Kao što je nemoguće poljuljati, a kamoli uništiti vrednosti koje ujedinjuju rusko društvo, čine nas jednim velikim ujedinjenim narodom“, ocenio je predsednik i dodao da su te vrednosti „odanost istini i pravdi, poštovanje porodice, ljubav prema deci; to je čvrsta osnova tradicionalnih vrednosti, kao što su milosrđe, saosećanje i uzajamna pomoć, spremnost da se ostvari dobro ne samo za sebe, već za sve – za celu zemlju, za celu Rusiju“, naveo je šef države.

„Suverenitet je garancija slobode svakoga, i u našoj tradiciji čovek ne može da se oseća istinski slobodan ukoliko nije slobodan njegov narod, otadžbina, Rusija, domovina. Odgovorna, jaka vlast u našoj državi služiće isključivo narodu Rusije i njegova podrška u vezi sa najvažnijim unutrašnjim i spoljnim pitanjima zalog je uspešnog, bezbednog razvoja naše zemlje kao jednog od centara pravednijeg, multipolarnog sveta koji se sada formira“, istakao je on.

Kako je rekao, ruska civilizacija je jedinstvena i u priznavanju te činjenice nema taštine i superiornosti.
„Za svoju otadžbinu ćemo se boriti, branićemo je i štititi svoj suverenitet, kulturu i tradiciju“ , istakao je Putin.
Ruski lider je naveo da se težak period u istoriji ruske države uvek završavao preporodom otadžbine.
„U proteklih više od hiljadu godina naša državnost prolazila je kroz različite epohe, uključujući okrutne invazije neprijatelja, rascepkanost i tragediju građanskih sukoba. Ali svaki tako težak period uvek se završavao preporodom otadžbine“, naglasio je Putin.

O patriotizmu

Biti patriota je suština prirode i karaktera ruskog naroda, a sada, tokom specijalne vojne operacije, vojnici i oficiri ispoljavaju upravo takve, uzvišene, ljudske kvalitete, naglasio je on.
Takođe je rekao da se ruski vojnici bore hrabro, rame uz rame, kao braća.
„Radi spasenja naroda Donbasa. Zbog mirnog neba za našu decu i unuke, zbog domovine koja će uvek biti samo slobodna i nezavisna“, rekao je Putin.
On je napomenuo da su „herojske generacije našeg naroda prevazilazile teškoće i nevolje, savladavale sva iskušenja, stvarale i uvećale veličinu naše otadžbine i ovenčavale svoja imena slavom“.
Putin je rekao i da nije prošlo toliko mnogo vremena sa istorijske tačke gledišta da bi se davala ocena rada Vladimira Lenjina, Josifa Staljina, Nikolaja Drugog, ali da su oni učinili Rusiju velikom državom.
Svi oni – državni delatnici, radnici, vojnici, naučnici, čitav naš narod učinili su Rusiju velikom državom i odredili joj sudbinu, rekao je Putin.
Kako je istakao, Rusija je na strani otvorenog i poštenog partnerstva.
„Čvrsto stojimo na tome i gradićemo takve odnose sa svima koji dele naše ideje o ravnopravnoj, uzajamno korisnoj saradnji“, zaključio je ruski lider.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Putin se ne šali – ako je rekao, tako će i biti
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ne blefiram! Objavljujemo ceo istorijski govor Vladimira Putina /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala