- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Policija zaustavila pokušaje održavanja nedozvoljenih protesta u regionima Rusije

© Sputnik / Natalья SeliverstovaPolicijski automobil u Moskvi
Policijski automobil u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Nedozvoljene akcije protesta protiv delimične mobilizacije u regionima Rusije su suzbijene, broj učesnika je bio mali, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.
„U nizu regiona preduzeti su pokušaji organizovanja nedozvoljenih akcija koje su okupile izuzetno mali broj učesnika. Svi oni su zaustavljeni, a lica koja su počinila prekršaje su privedena i dostavljena teritorijalnim jedinicama policije radi istrage i krivičnog gonjenja“, objasnila je Volkova.
Ona je dodala da su u vezi sa dobijenim informacijama o nedozvoljenim javnim događajima planiranim za 21. septembar uveče u konstitutivnim entitetima Ruske Federacije, preduzete dodatne mere za obezbeđenje javnog reda.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je jutros da podržava predlog Ministarstva odbrane i Generalštaba Oružanih snaga Rusije o sprovođenju delimične mobilizacije u zemlji i potpisao odgovarajući ukaz. On je naveo i da Vašington, London i Brisel „direktno guraju Kijev na prebacivanje vojnih dejstava“ na teritoriju Rusije, ističući da će bezbednost Rusije biti obezbeđena svim sredstvima kojima ona raspolaže.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala