- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrijarh Kiril: Molimo se za svetu Rusiju

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Kiril
Patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je da se prevaziđu razdori na prostoru istorije Rusije (današnje Rusije, Ukrajine i Belorusije).
„Danas naša Otadžbina, istorijska Rusija, prolazi kroz teška iskušenja. Znamo šta se dešava u Ukrajini. Znamo kakva se opasnost nadvila nad ukrajinskim narodom, koji pokušavaju da izmene – iz dela Svete jedinstvene Rusije da postane država koja je suprotno ovoj Rusiji, neprijateljskoj Rusiji“, rekao je patrijarh u besedi posle liturgije u Zahatjevskom manastiru u Moskvi.
Prema njegovom mišljenju, „veoma je važno da se u našim srcima ne pojavi osećanje da je tamo neprijatelj”.
„Stoga, mi se danas i molimo Gospodu da Gospod smiri Rusiju, da se sveta Rusija ponovo ujedini u smislu da nikakva svađa i podela ne muče naslednike te jedinstvene svete Rusije. I danas, kada se sećamo pobede našeg naroda u Kulikovskoj bici, molimo se da, bez posebnih bitaka i krvoprolića, dođe prava pobeda, koja bi nam ponovo vratila duhovno jedinstvo, mir, blagostanje i međusobnu ljubav “, rekao je patrijarh.
„Neka se pokrov Carice Nebeske prostire nad njenim nasleđem – nad svetom Rusijom, neka se sveti svetitelji Božiji, podjednako proslavljeni i poštovani u Rusiji i Ukrajini, u Belorusiji i drugim krajevima istorijske Rusije, pomole danas za nas nedostojne i naoružaju nas pravim mislima, pravim rečima, ali što je najvažnije – pravim delima, kroz koja bi mir i blagostanje mogli doći na zemlju svete Rusije“, zaključio je svoju besedu poglavar RPC.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin objavio delimičnu mobilizaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala