Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Od 1. septembra pet preregistracija vozila na RKS tablice

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPlakati protiv preregistracije vozila „Nema predaje, KM ostaje“
Plakati protiv preregistracije vozila „Nema predaje, KM ostaje“ - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Od početka sprovođenja odluka kosovske vlade za preregistraciju vozila, sa srpskih na kosovske registracione tablice, do sada je preregistraciju vozila izvršilo samo pet lica, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.
Podsetimo, rok koji je kosovska vlada postavila je 31. oktobar, a Srbi na Kosovu su u više navrata istakli da ne žele da se odreknu svojih tablica sa kojima mogu da putuju kroz ceo svet.
„Od 1. septembra do sada registrovano je pet vozila RKS registarskim oznakama u opštinama Prizren, Dragaš, Leposavić, Severna Mitrovica i Gnjilane. Ukupan broj vozila sa nelegalnim tablicama koja kruže na Kosovu nije poznat, jer su registrovana u prethodnom sistemu. Nakon procesa registracije biće poznat tačan broj“, navodi se u saopštenju MUP-a.
Iako iz ovog ministarstva navode da nemaju tačan broj vozila koji nose srpske tablice sa imenima gradova na Kosovu i koje izdaje srpski MUP, pretpostavlja se da na Kosovu ima oko 9.000 vozila sa sa KM tablicama, od čega više od 7.000 ljudi na severu.
Priština - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
SRBIJA
Priština poslala non-pejper evropskim državama – u deset tačaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala