- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj objasnio čime je uslovljena odluka o objavljivanju delimične mobilizacije

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Odluka o izvođenju delimične mobilizacije doneta je zbog toga što se Rusija u Ukrajini suočava sa vojnim potencijalom NATO-a i drugih neprijateljskih zemalja, izjavio je na brifingu portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„O tome, kako su se promenili uslovi tokom specijalne vojne operacije, rekao je u svom obraćanju predsednik Vladimir Putin. Upravo je predsednik Putin pričao o tome da se faktički suočavamo sa vojnim potencijalom NATO-a i drugih neprijateljskih zemalja“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje čime je uslovljena odluka o mobilizaciji.

Na brifingu je traženo od Peskova da prokomentariše reči predsednika o napadima na rusku teritoriju od strane Ukrajine i pitali ga o kakvim se konkretno napadima radi.

„Reč je o granatiranjima, o kojima je bilo reči nekoliko dana ranije i tako dalje - Belgorodska oblast, Kurska i druge. Te činjenice su dobro poznate. Tamo rade naši islednici“, odgovorio je portparol Kremlja.

U obraćanju Rusima o početku delimične mobilizacije u Rusiji Vladimir Putin je to nazvao merom koja je adekvatna aktuelnoj pretnji. Prema njegovim rečima, trenutno, ruska vojska deluje na liniji sukoba, koja premašuje hiljadu kilometara, suprotstavljaju se ne samo neonacističkim formacijama, već čitavoj vojnoj mašineriji kolektivnog Zapada.
Na kraju obraćanja, optužujući Zapad za zaoštravanje agresivne politike, ruski predsednik je pomenuo terorističke napade, uključujući i korišćenje zapadnog oružja, koje već granatira pogranična naselja Belgorodske, Kurske oblasti i osmatranje od strane Zapada širom južne Rusije.
„U Vašingtonu, Londonu, Briselu direktno uvlače Kijev da prenese vojne akcije na našu teritoriju“, dodao je portparol Kremlja.
Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je delimičnu mobilizaciju zbog situacije u Donbasu. Očekuje se da bude mobilisano oko 300.000 ljudi.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin objavio delimičnu mobilizaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala