- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik o referendumu u Donbasu: Poštovati autonomnu odluku DNR, LNR i Rusije

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaMilorad Dodik i Vladimir Putin
Milorad Dodik i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Referendum u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) je autonomna odluka tih regiona i Rusije i zato u Republici Srpskoj se sa uvažavanjem odnose prema njihovom izboru i načinu integracije, izjavio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik za RIA Novosti.
„Bezuslovno, pitanje referenduma je važna tema poslednjih dana, smatramo, da je pitanje o ujedinjenju važna autonomna odluka kako tih oblasti, tako i same Rusije. Zato ćemo uvažavati njihov izbor i onaj način integracije koji oni izaberu“, rekao je Dodik.
On je dodao, da smatra da je želja Republika da se ujedine sa Ruskom Federacijom objektivna, jer u njima živi ruski narod.
Podsetimo, u utorak su Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast saopštile da će od 23. do 27. septembra biti održani referendumi za ulazak u sastav Rusije.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Rusije Vladimir Putin u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
REGION
Dodik objavio o čemu će razgovarati sa Putinom i šta će od njega tražiti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala