Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Narednih dana biće donete važne odluke za budućnost Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku, gde prisustvuje debati svetskih lidera u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, da će narednih dana sedam do deset dana biti donete važne odluke za budućnost Srbije i da će se u vezi sa tim obratiti građanima.
„U narednih sedam do deset dana donećemo važne odluke sa kojima ću upoznati građane. Narednih dana obratiću se sa merama koje su važne za građane“, najavio je on.
Vučić je ocenio da realne prognoze za svet moraju biti još mračnije, nego što ih je na početku Generalne skupštine UN predstavio generalni sekretar svetske organizacije Antonio Gutereš.
„Govorio je o više kriza od Roga Afrike do Avganistana, pominjući i najtežu - Ukrajinu. Naša pozicija je još teža imajući u vidu činjenicu da UN igraju, a to nije krivica Gutereša, slabiju ulogu u svetu, jer su velike sile sve preuzele na sebe“, kazao je Vučić za RTS.
On je ocenio da se dogodilo de fakto rušenje poretka UN.
Konstatovao je da se sada u Njujorku održava najveći skup u UN.
„Ne pamtim da je ovoliko šefova država, predsednika i premijera preko 150 učestvovalo na Generalnoj skupštini UN. Ljudi traže neki izlaz i nadu“, kazao je on.
Vučić je kazao da, posle izlaganja predsednika Kirgizije i Turske, može da se vidi da u svetu postoji bezbroj kriza, i da je teška situacija, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala