- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Vlasti Hersonske oblasti pozvale Putina da podrži izbor stanovnika da se prisajedine Rusiji

© Sputnik / Dmitriй MakeevBilbord u Hersonu - "Herson - zauvek sa Rusijom"
Bilbord u Hersonu - Herson - zauvek sa Rusijom - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Vlasti Hersonske oblasti pozvale su predsednika Rusije Vladimira Putina da podrži izbor stanovnika ovog regiona za samoopredeljenje i pridruživanje Ruskoj Federaciji, navodi se u saopštenju šefa regionalne administracije Vladimira Saljda na Telegramu.
„U ime javnosti i stanovnika Hersonske oblasti, shvatajući viševekovnu istorijsku i neraskidivu vezu sa višenacionalnim narodom Ruske Federacije, u cilju utvrđivanja međunarodnog pravnog subjektiviteta, molimo Vas, poštovani Vladimire Vladimiroviču, ukoliko se na referendumu donese odluka da podržite izbor stanovnika Hersonske oblasti o samoopredeljenju i pridruživanju Ruskoj Federaciji“, rekao je Saljdo.
Prema njegovim rečima, odluka o raspisivanju referenduma u ​​Hersonskoj oblasti doneta je u okviru normi o pravu naroda na samoopredeljenje i u vezi sa neonacističkom politikom rukovodstva Ukrajine prema stanovnicima regiona, upotrebom vojnih snaga, uništavanjem civilne infrastrukture, kršenjem prava i sloboda priznatih Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima, pre svega, prava na život i zdravlje, što je dovelo i dovodi do pogibije civilnog stanovništva Hersonske oblasti“, ​​ističe se u saopštenju.
Ranije su DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast objavile da će održati referendum o ulasku u sastav Rusije. Referendumi će biti održani od 23. do 27. septembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala