- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Snajperisti puškama „Sumrak“ uništili desetine prioritetnih ciljeva u Ukrajini

© Sputnik / Lola ĐorđevićSnajperista
Snajperista - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Snajperisti savezničkih snaga su tokom secijalne vojne operacie uništili dalekometnim snajperskim pušakama SVLK-145 „Sumrak“ nekoliko desetina veoma prioritetnih ciljeva, saopšteno je Sputnjiku u kompaniji „Lobajev arms“.

„Puške ‘Lobajev arms’ koje primenjuju savezničke snage u specijalnoj vojnoj operaciji imaju veoma dobar rezultat. Između ostalog, iz SVLK-145S ‘Sumrak’ je uništeno na desetine veoma prioritetnih ciljeva, bez obzira na organičen broj tih pušaka na prvoj liniji“, rekli su u kompaniji.

Pojašnjeno je da snajperske jedinice tokom specijalne vojne operacije koriste nekoliko različitih modela pušaka „Lobajev arms“, kao što su TSVL-8M1 „Staljingrad“ koje koriste municiju .338LM/.300VM ili DHL-5 „Razarač“ sa municijom .50BMG (12,7h99 milimetara koje su NATO obrazca).
U kompaniji su objasnili da se taktika primene pušaka u paru zasniva na naprednim stranim iskustvima i prilagođena je u odnosu na karakter i specifičnosti specijalne operacije.
Snajpersku pušku SVLK-145 „Sumrak“ je napravila kompanija „Lobajev arms“ kojoj su predvideli moćne metke Chejtak .375/.408 Chejtak. Ova dalekometna puška omogućava precizno pogađanje ciljeva na daljini većoj od 3.000 metara.
Kompanija „Lobajev arms“ je u avgustu saopštila da su savezničke snage tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini koristile i snajperske puške DHL-5 „Razarač“ kalibra 12,7h99 milimetara NATO obrazca, koje se pokazalo kao veoma precizno.
Sistemi Smerč - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
RUSIJA
Snajper među višecevnim bacačima raketa: Snimak akcije ruskog „Smerča“ u Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala