- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Referendum u Zaporoškoj oblasti ─ 23-27. septembra

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaKongres Zaporoške oblasti o pitanju održavanja referenduma
Kongres Zaporoške oblasti o pitanju održavanja referenduma - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Referendum o ulasku Zaporoške oblasti u sastav Rusije biće održan od 23. do 27. septembra, odgovarajući dokument je potpisan, izjavio je šef administracije regiona Evgenije Balicki.
„Danas sam potpisao nalog o održavanju referenduma o pitanju teritorijalne pripadnosti Zaporoške oblasti. Referendum će biti održan od 23. do 27. septembra“, rekao je Balicki u video-obraćanju objavljenom na njegovom Telegram kanalu.
Na referendumu će biti postavljeno pitanje o izlasku Zaporoške oblasti iz sastava Ukrajine, formiranju države i ulasku u sastav Rusije, navedeno je u ukazu.
Balicki je istakao da će referendum biti održan na čitavoj teritoriji Zaporoške oblasti „oslobođene od ukrajinskog nacizma“, sve izborne jedinice su spremne i zaštićene sa stanovišta bezbednosti.
On je dodao da neće biti moguće realizovati elektronskim putem, jer za to nema tehničkih mogućnosti. Biće, međutim, organizovano da se glasanje održi od kuće do kuće, bez napuštanja domova.
Prethodno su vlasti DNR, LNR i Hersonske bolasti objavile da će u istom periodu i na tim teritorijama biti održan referendum o ulasku u sastav Rusije.
Zastava Rusije pored stele na ulazu u Melitopolj - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
I administracija Zaporoške oblasti pozvana da raspiše referendum
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala