- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pušilin: Donjecka Narodna Republika neće menjati svoj naziv i ako uđe u sastav Rusije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaZastava samoproglašene Donjecke Narodne Republike na krovu zgrade u centru Donjecka
Zastava samoproglašene Donjecke Narodne Republike na krovu zgrade u centru Donjecka - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
U slučaju prisajedinjenja Ruskoj Federaciji Ustav DNR biće prilagođen zakonima Rusije, zastava se neće menjati, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

„Jedina opcija koja će biti pravedna je da se Donjecka Narodna Republika u ovom obliku pridruži Ruskoj Federaciji. DNR ima i ustav koji će, u slučaju referenduma, podrške građana, odobrenja Ruske Federacije, biti prilagođen u ustavu Ruske Federacije; ima zastavu, himnu i grb – za ovu zastavu ljudi ginu već osam godina, sa njom su jurišali i nastavljaju da idu u napade. Bilo bi pogrešno nešto promeniti u nazivu i atributima“, rekao je Pušilin za televiziju „Prvi kanal“.

Prema njegovim rečima, za DNR je važno da se ta republika što pre pridruži Ruskoj Federaciji.
Pušilin je dodao da će se referendum sprovesti i među vojnicima, odnosno da će svi vojnici na kontakt liniji moći da učestvuju na referendumu.
On je takođe naveo da neće biti elektronskog glasanja, s obzirom na kratko vreme pripreme.
„Ovo će biti višednevno glasanje, na osnovu potrebe da se poštuju mere bezbednosti naših građana. Za sada smo odlučili da ne održavamo elektronsko glasanje, s obzirom na kratko vreme pripreme, tehničku opremljenost, to bi za nas bilo teško“, istakao je Pušilin.
Kako je naveo, nema nikakve sumnje da će se stanovnici Donjecke Narodne Republike (DNR) na budućem referendumu izjasniti za ulazak DNR u sastav Rusije.
Već sam se obratio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u slučaju pozitivnog (ishoda) glasanja na referendumu, u šta ne sumnjamo, jer na to čekamo od 2014. godine. Moja molba je da uključivanje u sastav Ruske Federacije treba da se održi što je pre moguće“, rekao je on odgovarajući na pitanje koje korake vlasti DNR očekuju od Rusije ako stanovnici ove republike glasaju za priključenje Ruskoj Federaciji.
Prema njegovim rečima, ulazak DNR u sastav Rusije biće obnavljanje istorijske pravde i obezbediti bezbednost republike.
Ranije je objavljeno da će referendum o ulasku Donjecke Narodne Republike u sastav Rusije biće održan od 23. do 27. septembra.
Ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
RUSIJA
Istraživanje: Više od 80 odsto stanovnika DNR i LNR će izaći na referendum
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala