- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Istraživanje u Bugarskoj: Većina strahuje od povećanja cena i nestašice gasa

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Većina stanovnika Bugarske strahuje od ogromnog povećanja cena i nedostatka gasa, pokazalo je istraživanje sociološke agencije „Galup internešenel Balkans“.

Prema rezultatima ankete pod nazivom „Pretnje za predstojeću zimu su stvarne“, 89,7 odsto ispitanika ozbiljno se plaši da Bugarsku očekuje ogroman rast cena. Takođe, 78,3 odsto anketiranih plaši se da u zemlji neće biti dovoljno gasa predstojeće zime. Pored toga, uprkos sopstvenoj proizvodnji električne energije u zemlju, mnogi ispitanici strahuju od nedostatka električne energije (69,4 odsto).

Takođe, 77,9 odsto učesnika u istraživanju smatra da je realna pretnja da će se Bugarska suočiti sa dugotrajnom političkom nestabilnošću.
Mnogi su zabrinuti i zbog mogućnosti novog talasa migranata u zemlji (72,3 odsto).
Eskalacija oružanog sukoba u Ukrajini zabrinjava više od polovine ispitanika – 56,3 odsto anketiranih potvrdno je odgovorilo na pitanje da li „eskalaciju rata u Ukrajini“ smatraju realnom pretnjom.
Podsetimo, krajem juna vlada Kirila Petkova je podnela prinudnu ostavku nakon izglasavanja nepoverenja. U Bugarskoj će se 2. oktobra održati vanredni parlamentarni izbori.
Inače, prema podacima Evropskog nacionalnog statističkog instituta, u poređenju sa avgustom 2021. godine, hleb u Bugarskoj je poskupeo za 29 odsto.
Tenk T-80 u LNR - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Bugarski političar: Sukob u Ukrajini se zaoštrava, sankcije umesto rešenja krize donele rat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala