Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pozlaćena braća

© Foto: FIBAHuančo i Vili Ernangomez, Španija
Huančo i Vili Ernangomez, Španija - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Španija se u nedelju uveče okitila novom zlatnom medaljom na Evrobasketu, a glavnu ulogu tokom celog šampionata imala su predvodnici „novog talasa“, braća Ernangomez – Vili i Huančo.
Njih dvojica su nastavili svetlu tradiciju u redovima „Crvene furije“ koju su započeli braća Rejes – Alfonso i Felipe, kao i braća Gasol – Mark i Pau.
Stariji Vili Ernangomez ima 28 godina i nastupa za Nju Orleans Pelikanse, dok je Huančo mlađi dve godine i osim što je košarkaš Toronto Reptorsa, već se ostvario i kao glumac na filmskom platnu.
Ove godine Huančo je bio akter filma „Hasl“ koji je popularan na Netfilksu zajedno sa čuvenim američkim glumcem Adamom Sendlerom.
Inače, braća Ernangomez su jako bliski sa ostatkom porodice. Oni su deca košarkšakih legendi Margarite Gejer i Giljerma Ernangomeza.
Posle osvajanja svetske titule iz 2019. godine, braća Ernangomez su istakla da se dugogodišnja žrtva isplatila, pogotovo na ličnom planu.

„Sećamo se trenutaka kada nismo mogli da uživamo sa porodicom i prijateljima, ali je sve to vredelo jer smo sada postali šampioni“, rekla su braća.

Posebna zahvalnosti ide i na račun dve podjednako važne osobe u njihovim životima.
„Deda, hvala ti puno. Bako, ako gledaš ovo, hvala ti što si odgajila šampione.“
Vili i Huančo imaju i sestru Andreu koja igra košarku i živi u SAD, a koja je navijala za njih uživo tokom završnog turnira Evrobasketa u Berlinu.
Španija Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Evrobasket 2022
Madrid se poklonio šampionima /video/
Serđo Skariolo - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Evrobasket 2022
Dva sastojka za zlato
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala