- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bivši bugarski poslanik: Sankcije Rusiji najgluplja odluka od Drugog svetskog rata, Evropa bespomoćna

© Sputnik / Alekseй VitvickiйLogo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu
Logo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Nedavne vojne vežbe „Istok-2022“, u kojima su učestvovali vojnici Kine i Indije, označile su kraj američke hegemonije. Amerikanci su dobili ozbiljnog vojnog suparnika, smatra bivši poslanik bugarskog parlamenta iz stranke GERB, bivši ustavni sudija Georgi Markov i dodaje da su evropske sankcije protiv Rusije najgluplja odluka od Drugog svetskog rata.
Samit Šangajske organizacije saradnje (ŠOS) koji je potom usledio takođe je pokazao da se svet promenio, naveo je Markov u intervjuu za sajt „Epicentar“.
Prema njegovom mišljenju, evropske sankcije prema Rusiji nanele su udarac samoj Evropi, a ne Rusima. Na zimu, uveren je, Evropljane očekuje „hladnoća, mrak i bankrot“, a stanovništvo će se pobuniti i pre Božića.
„To je najidiotskija odluka Zapada posle Drugog svetskog rata. To će u potpunosti uništiti evropsku privredu i dovešće do žalosnog života za milione Evropljana, a kompanije do bankrotstva“, ocenio je Markov.
Kako je ironično primetio, Evropa je „51. američka država“, potpuno je bespomoćna, a do Nove godine neće biti nikakva.
„Rusija je pobedila EU bez ijednog pucnja. Ostavila nas je da izvršimo ritualno samoubistvo zbog gluposti. Ursula fon der Lajen nosi žuto kao kanarinac i priča gluposti o tome kako ćemo uz pomoć sankcija, nekupanjem i bez pranja veša pobediti Putina“, zaključio je Markov.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
RUSIJA
Putin: Zapad neće dočekati raspad Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala