Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Biće dodatnih pritisaka na Srbiju posle mog govora u UN

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će svakako biti dodatnih pritisaka na Srbiju, posle njegovog govora u UN u Njujortku kojem će istaći kršenje međunarodnog prava po pitanju KiM, ali da to nikoga ne treba da zanima, jer on je tu da radi svoj posao.
“Biće pritisaka, naravno, ali koga to briga. Naš posao je da radimo za svoju zemlju, a ne za nekog drugog. Na to sam ponosan, uvek smo se tako ponašali, i sačuvali slobodarski duh zemlje i nezavisnost”, rekao je Vučić za TV Pink.
On je iz njujorka poručio da će biti naporno ali da veruje da će moći mnogo stvari da se uradi i da se rešavaju najvažnija pitanja za Srbiju.
„Nisam u bilo kakvoj političkoj ofanzivi. Radim svoj posao. U ofanzivi su neki drugi prema Srbiji. Neki su stalno ranije bili u ofanzivi, a mi smo sve gubili. Ja radim svoj posao, to je moja dužnost“, rekao je Vučić.
On je rekao da se očekuju i brojni pritisci na Srbiju.
Preneo je i da je jutros razgovarao sa Klaudijom Teni, članicom Donjeg doma Kongresa i dodao da ona razume probleme Srbije.
On je rekao da je pristao da govori u UN zbog mnogo važnih stvari, ali i primetio da mnogi često ne razumeju šta se dešava, i da je pred nama ključnih šest meseci u kojma se, kaže, “pravi razlika”.
Posle toga, biće onih koji su jedva preživeli sa malim šansama za uspeh i napredak, onih koji su preživeli, ali teško oslabljeni i oni koji su pretrpeli značajne udarce, ali su preživeli kao najjači.
Na kraju će se, kaže, videti dodatna razlika između Nemačke i ostalih, dok će u drugom redu ostati Francuska, Španija i neke druge zemlje.
“Nemačka će da ode u nebesa, bez bez obzira na sve druge. Prosto, najjači su, mogu da, figurativno, bacaju pare. Ako su mogli do 60 milijardi da bace za pomoć kompanijama, da ih ostave u lancu snabdevalja i proizvodnje…. Biće unušteni neki mali po Evropi. Mi moramo da vodimo računa da sačuvamo zaposlenost”, rekao je Vučić.
Na pitanje da li ćemo to moći, Vučić je rekao da je svaki dan koji prođe - dobro, a ako otvorimo i neku fabriku, to je onda neverovatan uspeh u ovakim uslovima.
Dodao je da je sada nezaposlenost 8,9 odsto, dok je 2012. bila 25,9 odsto.
Vučić boravi u Njujorku gde će se povodom 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastati sa više od 30 zvaničnika država širom sveta i šefovima ključnih međunarodnih političkih i ekonomskih organizacija, a 21. septembra će govoriti na Generalnoj debati tokom zasedanja UN.
Američki ambasador Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SRBIJA
Hil o dijalogu Beograda i Prištine: Problem predugo traje, mora biti rešen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala