- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pristalice opozicije održale miting u centru Kišinjeva

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProtest u Kišinjevu
Protest u Kišinjevu - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
U centru Kišinjeva održan je još jedan protest pristalica i predstavnika moldavske opozicione partije „Šor“ na kojem se traži ostavka rukovodstva Moldavije.
Miting je održan u šatorskom gradu ispred moldavskog parlamenta. Demonstranti su uzvikivali: „Ne poskupljenju“, „Ostavka“, „Ne političkim represalijama!“, „Dole Maja Sandu“.
„Šatorski grad će postojati dok ne pobedimo. Predsednik i premijer su doveli zemlju do ivice. Naš glavni cilj su vanredni parlamentarni i predsednički izbori“, rekao je lider stranke Ilan Šor.
On je napomenuo da će ovakve akcije postati svakodnevne, a vikendom će se održavati masovni skupovi. S tim u vezi, Šor je predložio proširenje „Grada promena“. Događaj je završen nastupom moldavskih estradnih umetnika.
U nedelju je opoziciona partija „Šor“ održala miting u centru Kišinjeva za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Demonstranti su tražili ostavku vlade i parlamenta. Prema rečima organizatora, na mitingu je učestvovalo oko 45 hiljada ljudi, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova – 6,5 hiljada.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala