- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika istina o Novaku – „Pomaže igračima koji nisu ni u prvih 300, Nadal nikada to nije uradio“

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
Otkad se ustalio u svetskom vrhu Novak Đoković se trudi da pomogne kolegama koje nisu uspele da steknu bolju poziciju i plasman. Među njima je i Damir Džumhur, teniser iz Bosne i Hercegovine, koji je otkrio da Novak pomaže i teniserima koji nisu ni u Top 300 na svetu, dok je istakao da Rafael Nadal to nikada nije radio tokom karijere.
Novak Đoković osnovao je organizaciju PTPA sa ciljem da se izbori za prava slabije rangiranih igrača. Srpski as želi da obezbedi kolegama bar približne uslove koji imaju teniseri u prvih 100 na svetu, a koliko je zbog toga cenjen u tom krugu igrača otkrio je Damir Džumhur.
Teniser iz Bosne i Hercegovine je trenutno 192. na svetu i ove sezone je pretežno igrao čelendžere, ali je stigao i do četvrtifinala turnira 250 serije u Monpeljeu.
Džumhur je istakao da je Novak uvek bio tu da pomogne i da je to velika razlika između srpkog asa i Rafaela Nadala koji se nikada nije bavio sličnim segmentima.
„ Sa Đokovićem imam stvarno korektan odnos. On mnogo više pomaže ostalim teniserima, ne samo onima sa prostora bivše Jugoslavije nego svima. Trudi se da olakša igračima, da poboljša ATP tur, da unapredi uslove za sve tenisere. Nije fokusiran samo na one koji su među 100 najboljih, već i na one na one u Top 200, 300, 400... To je nešto što mislim da Nadal nikada nije stvarno pokazao u svojoj karijeri“, rekao je Džumhur tokom turnira „Srpska open“.
Teniser iz Bosne i Hercegovine 2018. godine dostigao je 23. mesto na ATP listi što je njegov najveći uspeh u karijeri, a te godine odigrao je i prvi meč protiv Đokovića u osmini finala Mastersa u Parizu kada je srpski as dokazao koliko je veliki čovek, prijatelj i sportista.
Novak je poveo u prvom setu rezultatom 5:1, da bi se Džumhur požalio na bol u donjem delu i leđa, ali prema pravilima nije mogao da zatraži medicinski tajm-aut.
Damir je morao da sačeka kraj seta ili promenu strana, ali je u tom trenutku Novak prišao sudiji i tražio medicinski tajm-aut za kolegu, u tom trenutku rivala.
Džumhur je podržao Đokovića i tokom sage u Australiji, a nakon osvajanja titule Rafaela Nadala istakao je da svako može da osvoji Grend slem trofej kada Novak ne igra na turniru.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
Alkaras izbacio Srbiju
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
Otkriveno kada je Federer odlučio o penziji
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
SPORT
Federer je doneo tenisu više nego tenis njemu: „Niko to u budućnosti ne može da ponovi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala