- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

LNR traži hitno održavanje referenduma o ujedinjenju s Rusijom

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaSlavlje stanovnika Donjecka nakon priznanja nezavisnosti
Slavlje stanovnika Donjecka nakon priznanja nezavisnosti - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
Javna komora Luganske Narodne Republika obratila se lideru LNR Leonidu Pasečniku i Narodnom savetu LNR s inicijativom da pod hitno sprovede referendum o proglašenju LNR subjektom Ruske Federacije.
Javna komora LNR, kako je navedeno, smatra da će ulazak u sastav Rusije biti ne samo pobeda istorijske pravde, nego će i osigurati bezbednost republike i otvoriti nove mogućnosti za povratak mirnom životu.

„Kijevski nacionalisti prešli su sve crvene linije, ali su provokacije samo ujedinile narod i ojačale njegovu volju i veru“, navedeno je u saopštenju Javne komore LNR.

Javna komora LNR je uverena, kako je navedeno u dokumentu, da će žitelji republike podržati inicijativu o održavanju referenduma o ulasku u sastav Rusije.
Šef Javne komore Luganske Narodne Republike Aleksej Karjakin je izjavio da se nada da će odgovor na zahtev da se održi referendum o ulasku LNR u sastav Rusije biti dobijen veoma brzo, ali da je još rano govoriti o datumu njegove realizacije.
Sredinom februara rukovodioci Luganske i Donjecke Narodne Republike zatražili su od Rusije da prizna njihovu nezavisnost. Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara potpisao odgovarajuće ukaze o tome. Želju da uđu u sastav Rusije izrazile su i Hersonska i Zaporoška oblast.
Iz Kremlja je saopšteno da se eventualno održavanje referenduma o ulasku tih regoina u sastav Rusije tiče planova njihovih žitelja, a ne Moskve.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala