Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Proveo je godine u Moskvi – i zna istinu o „srpskom kumu“: „Sukob s Amerikancem je koštao ceo tim“

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaDmirij Šakulin
Dmirij Šakulin  - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Grčke nije uspela da se nađe u borbi za medalje na Evropskom prvenstvu, a ruski trener Dmirij Šakulin smatra da je krivac za to nekadašnji šef struke moskovskog CSKA – Dimitris Itudis.
Grčki stručnjak, koji je godinama bio asistent svom kumu Željku Obradoviću u Panatinaikosu, sa CSKA je osvojio dve titule prvaka Evrope, ali Šakulin, takođe nekadašnji trener CSKA, nije uveren u Itudisove kvalitete.

„Verujem da je Itudis odličan menadžer. On proverava svaki aspekat funkcionisanja tima. Skoro pa da odlučuje o tome ko će biti vozač autobusa. Međutim, kada govorimo o trenerskom poslu, on se još nije dokazao. Gordi Herbert ga je očigledno nadmudrio u duelu Nemačke i Grčke na Evrobasketu. Što se tiče titula u Evroligi, za prvu je zaslužan Viktor Hrijapa, a u drugoj je imao Nanda De Koloa, Serhija Rodrigesa i Korija Higinsa na svom vrhuncu. Bio je to najjači CSKA u modernom dobu. Napravio je Itudis velike probleme – njegov sukob sa američkim košarkašem Majkom Džejmsom koštao je tim čitave sezone“, kazao je Dmitrij Šakulin.

Itudis je od 2022. selektor Grčke i trener istanbulskog Fenerbahčea. U karijeri glavnog trenera dva najveća uspeha su mu trofeji koje je u Evroligi osvojio sa „Armejcima“ – 2016. i 2019. godine.
Šakulin je pomoćni trener moskovskog velikana dok su ga vodili Jevgenij Pašutin, Etore Mesina, Duško Vujošević i Jonas Kazlauskas.
Posle otkaza koji je 2011. dobio Vujošević, Šakulin je do kraja sezone vodio tim kao šef stručnog štaba.
Janis Adetokumbo Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Evrobasket 2022
Kako je Janis „nacrtao“ grčki kraj /video/
Srbija - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Evrobasket 2022
Pomračenje Orlova: Kako 14 razlike nestaje za 14 minuta
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
Evrobasket 2022
„Deni ima više našeg nego jevrejskog – da sam se pitao igrao bi za Srbiju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala