- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda pobedila Napredak, Pešić skratio muke /video/

© Foto: FK Crvena zvezdaKatai, Minamino
Katai, Minamino - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde upisali su novi trijumf u okviru 12. kola Superlige. Pred nekoliko hiljada gledalaca na Marakani savladan je Napredak iz Kruševca sa 1:0 pogotkom Aleksandra Pešića u 68. minutu.
Bledo prvo poluvreme i nešto bolje drugo obeležili su ovaj meč. Prvi deo pamtiće se po promašaju Marka Gobeljića i jalovim napadima crveno-belih koji nisu bili opasnost za golmana gostiju Petrića.
Napredak je pretio uglavnom iz kontri u prvom delu i nekoliko puta se Milan Brojan našao na mukama, ali nije dozvolio nikakvo iznenađenje.
Zvezda je mnogo bolje igrala u nastavku, od ulaska Mirka Ivanića koji je zamenio na poluvremenu debitanta Srđana Mijailovića.
Napadali su češće crveno-beli, a do pobede stigli u 68. minutu kada je Katai po levoj strani prošao i poslužio Pešića, a napadač Zvezde glavom iz peterca matirao golmana Napretka za trijumf.
Inače, do tog gola Napredak nije prešao centar, bio je sabijen u svojih 16 metara, a tek kada je lopta krenula sa centra i Kruševljani su se opet okuražili da napadnu.
Zvezda je u 83. minutu stigla i do drugog pogotka, ali je on opravdano poništen jer je Kings Kangva igrao rukom.
Zvezda se ovom pobedom vraitla na vrh tabele ispred Čukaričkog sa bodom više (uz meč manje) dok je Napredak 11. na tabeli sa isto toliko bodova.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala