- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: UNICEF prikriva problem uključivanja dece u ukrajinski sajt „Mirotvorac"

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaUNICEF, Ženeva
UNICEF, Ženeva - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Dečji fond Ujedinjenih nacija – UNICEF pokušava da prikrije problem uključivanja dece u bazu skandaloznog ukrajinskog sajta „Mirotvorac", izjavio je Sputnjiku prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.
„Moramo da konstatujemo da se često ispostavlja da su agencije UN podložne politizaciji, pritisku svojih najvećih donatora i da deluju na osnovu dvostrukih standarda", rekao je on odgovarajući na pitanje kako UN reaguje na uključivanje dece u ukrajinski sajt „Mirotvorac".
Poljanski smatra da se ovo objašnjava time da UNICEF nije dovoljno posvećen, a njegova je dužnost zaštita prava dece, gde god da se ona nalaze. Ova organizacija nije obratila pažnju ni na to da ukrajinski ekstremisti koriste škole, niti na nezakonite aktivnosti ukrajinskog nacionalističkog sajta „Mirotvorac".
Podsetio je da se na tom sajtu nalaze lični podaci i adrese 327 dece.
Zaključio je da se nastavlja saradnja sa UNICEF-om na ovu temu, ali i da Rusija ne krije da je razočarana zbog pokušaja da se problemi prikriju.

Sajt „Mirotvorac“ je poznat je po skandaloznim postovima u kojima se objavljuju lični podaci ruskih i stranih novinara, glumaca, političara i svih onih koji navodno predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine. Na spisku su i oni koji su posećivali Krim, kao i novinari koji su imali akreditacije Donbasa i izveštavali sa tog ratnog područja.
One koji se nađu na tom sajtu ukrajinski „Mirotvorac“ obično nazivaju „separatistima“, „saradnicima terorista“, „antiukrajinskim propagandistima“, „agentima Kremlja“ i sl.
Portal „Mirotvorac“ - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
RUSIJA
Ruski fond za borbu protiv represija predstaviće dokaze o delovanju ukrajinskog sajta „Mirotvorac“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala