- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ruska avijacija izvela napad na bazu Nusra fronta u Idlibu, ubijena dva komandanta

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaAvioni ruskog ratnog vazduhoplovstva tokom napada na teroriste u Siriji
Avioni ruskog ratnog vazduhoplovstva tokom napada na teroriste u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Rusko ratno vazduhoplovstvo izvelo je vazdušni napad na bazu Džabhat el Nusre (Nusra front, teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) u provinciji Idlib, likvidirano je 45 pripadnika ove organizacije, uključujući komandante, saopštio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Oleg Jegorov.
„Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su 17. septembra grupni vazdušni napad na bazu terorističke organizacije Džabhat el Nusra u oblasti naselja El Šeih Jusef u provinciji Idlib. U napadu je uništeno skladište oružja, dva skladišta materijala, likvidirano je više od 45 pripadnika organizacije, među kojima su komandanti Bilal Said i Abu Dudžana el Diri“, precizirao je general.
Teroristi ubijeni u provinciji Idlib bili su direktno umešani u napade na sirijske vojnike i civile u zoni deeskalacije Idlib, istakao je Jegorov.
On je dodao da su militanti bili umešani i u pripremu terorističko-diverzantskih akcija na teritoriji pod kontrolom sirijskih vladinih snaga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala