- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Potpredsednik Vlade Rusije o energetskoj krizi: Evropljani već ne mogu da plate račune

© Sputnik / StringerVentil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini
Ventil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Energetska kriza u Evropi za sada samo raste, a evropskim potrošačima već stižu računi koje ne mogu da plate, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.

„Računi stižu za komunalne usluge, za gas, koji potrošači ne mogu da plate i ta kriza raste, rekao je on u intervjuu televiziji „Rosija 1“.

Novak je komentarisao i reči šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja je savetovala Evropljanima da račune za struju i gas šalju Moskvi i naveo, da mogu da savetuju šta god žele, ali to im neće pomoći.
Ranije je šefica Evropske komisije, koju je jedan broj poslanika u Evropskom parlamentu kritikovao zbog rasta cena električne energije i gasa u zemljama Evropske unije zbog krize sa isporukama energenata iz Rusije, predložila nezadovoljnom poslaniku iz Francuske Manon Obri da pošalje račune za struju u Moskvu.
Energetska kriza u Evropskoj uniji pogoršala se krajem jula kada su nastali prekidi u isporukama gasa iz Rusije u niz zemalja EU, povezani između ostalog i sa problemima sa tehničkim remontom turbina za „Severni tok“ zbog sankcija koje su uvedene protiv Rusije.
Šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
RUSIJA
Šefica Evropske komisije: Vreme je za ograničenje cena ruskog gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala