- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kako da obuću platite duplo manje i kada nije na popustu

CC0 / Piksabej / obuća
obuća - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Pratite nas
Žene koje nose obuću manjih brojeva mogu da je pazare po ceni i za 50 odsto nižoj od regularne. Začkoljica je u kupovini na dečjim odeljenjima, jer u prodavnicama obuće tamo neretko mogu da se pronađu i brojevi do 38.
Čitateljka „Kurira“ koja godinama ovako pazari kaže da je ovog leta sebi kupila tri para patika na dečjem odeljenju po ceni jednog na odeljenju za odrasle.
„Oduvek me je nerviralo to što imam manje stopalo jer mi je znatno teže da sebi pronađem obuću s obzirom na to da nosim broj 35. Najveći problem imam sa štiklama, koje teško pronalazim, ali i kada ih pronađem, često ih platim manje od 2.000 dinara, jer znam u kojim ih radnjama ima. Ipak, s patikama prolazim odlično“, priča ona i nastavlja:
„Ove godine sam na dečjem odeljenju jednog poznatog modnog brenda platnene patičice platila 2.000 dinara, druge u sportskoj radnji sa oznakom XXS platila sam 3.200 dinara, a sada sam pazarila i duboke jesenje patike za 4.000 dinara. Identične su na odeljenju za odrasle čak 9.000 dinara“, kaže S. R., koja je tri para platila 9.200 dinara samo zato što je znala gde obuću da potraži.
„Ranije me je nerviralo što su patike na dečjem odeljenju na pertlanje i još imaju i čičak. Ipak, sada je izgleda i taj čičak postao „in“. Duboke patike koje sam platila upola cene na dečjem identične su onima sa odeljenja za odrasle, a čak i one imaju čičak. A razlika u ceni je više nego duplo“, napominje ona.
I zaista, na dečjim odeljenjima pre svega sportskih radnji patike se sa oznakom XXSprodaju po ceni do 3.000 dinara u brojevima do 35, a veličine do 38 koštaju do 3.500 dinara, samo bez oznake da je u pitanju mali broj. A neke žene su već odavno ovo shvatile, kaže poslovođa jedne sportske radnje.
„U radnju nam često dolaze žene koje nose mali broj. Neretko ih vidim da i same preturaju i po dečjem traže broj za sebe. Kada upitamo treba li pomoć, već znaju da tu treba da traže broj za sebe. Zna se da je odeljenje za odrasle od broja 36, ali na dečje nam dolaze i one koje nose 37 ili 38 jer znaju da će ovde proći jeftinije. Nikada nisam primetila da je nekoj neprijatno, samo se nerviraju što nemaju veći izbor obuće. Inače se uvek obraduju kada uporede cene. Svako voli da uštedi i to je sasvim razumljivo“, kaže on.
Dakle, iako deluje da je za žene koje nose manje brojeve potraga za obućom Sizifov posao, ispostavilo se da to ima i svoje prednosti, a to je znatna ušteda. Ipak, u radnjama često bude samo jedan do dva para obuće manjih brojeva, pa oklevanja nema. Kupuje se odmah, bez čekanja, jer ih sutradan već možda neće biti, preneo je „Kurir“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala