- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kanađanin srušio Srbiju u Dejvis kupu

© AP Photo / Andy BrownbillFeliks Ože-Alijasim - Australijan open
Feliks Ože-Alijasim - Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Feliks Ože-Alijasim savladao je Miomira Kecmanovića sa 6:3, 6:4 i izjednačio rezultat u meču Dejvis kupa između Srbije i Kanade, koji se igra u Valensiji.
To znači i da se naš tim nalazi pred eliminacijom i da mu plasman u drugi krug, bez obzira na ishod okršaja u dublu ove večeri, može doneti samo senzacionalna pobeda Južne Koreje nad Španijom u nedelju.
Ubitačan servis bio je glavni adut kanadskog tenisera koji u prvom setu gotovo da nije izgubio poen kada je pogodio prvi servis. Bio je Ože-Alijasim nerešiva enigma za Kecmanovića koji je teško vraćao loptice i stalno kaskao.
Prvi set je odlučio brejk koji je Kanađanin napravio u četvrtom gemu i do kraja nije ispuštao tu prednost pa je lako poveo posle 6:3.
Nije uopšte Feliks delovao kao da je u petak igrao dva duela protiv Španaca.
Umor se nije video, servirao je podjednako ubitačno i u drugom setu i vrebao šansu za brejk kojim bi prelomio ovaj deo igre. I dočekao je priliku u sedmom gemu kada je iskoristio drugu brejk loptu i utabao stazu ka konačnoj pobedi od 6:4.
Videćemo kakav će ishod biti u dublu i ko će igrati za obe ekipe, ali je jasno da je posle poraza Kecmanovića našem timu ostala samo teorija kada je reč o plasmanu u drugi krug Dejvis kupa.
Kanada je ovom pobedom Ože-Alijasima i matematički obezbedila prolaz u drugu fazu, a da li kao prva ili druga iz grupe znaće se sutra.
Srpski teniser Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
SPORT
Đere preslišao Kanađanina za prvi poen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala