- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Misija ODKB nadgledala granicu Jermenije sa Azerbejdžanom

© AFP 2023 / KAREN MINASYANVojska Jermenije
Vojska Jermenije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Prva grupa misije Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u na čelu sa general-pukovnikom Anatolijem Sirotovom stigla je na granicu Jermenije i Azerbejdžana.
Jermenski vojnici su pokazali posledice granatiranja na teritoriji baze protivvazudšne odbrane. Misija je posetila i grad Goris i selo Anker u oblasti Sjunik, gde je nakon granatiranja oštećena kuća.
U međuvremenu, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Azerbejdžan završio započetu operaciju na granici sa Jermenijom.

„Kao odgovor na provokacije Jermenije, Azerbejdžan izjavljuje da je završio započetu operaciju. Sada, kada je operacija završena, nema potrebe da se diže buka na tu temu. Prema informacijama koje sam dobio od (predsednika Azerbejdžana Ilhama) Alijeva, naša azerbejdženska braća su se vratila na bezbedne pozicije“, rekao je lider Turske nakon samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Samarkandu, prenosi turska nacionalna televizija TRT.

U utorak tokom noći na jermensko-azerbejdžanskoj granici došlo je do sukoba, a strane optužuju jedna drugu za izazivanje konflikta.
Savet ODKB je na vanrednoj sednici u režimu video-konferencije 13. septembra doneo odluku da pošalje u Jermeniju misiju radi procene situacije u vezi sa eskalacijom na jermensko-azerbejdžanskoj granici.
Jermenska vojska u Nagorno Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
SVET
Jermenija podnela žalbu Međunarodnom sudu pravde protiv Azerbejdžana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala