- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Medojević: Tražio sam sektor bezbijednosti, a Abazović 12 ministarstava

© Foto : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenNebojša Medojević
Nebojša Medojević - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je na pres konferenciji da je on tražio u novoj Vladi da bude koordinator reformisanog sektora bezbjednosti, te da je URA tražila 12 resora.
Kako je istakao, URA je tražila 11 od 20 ministarstva, pa dodala još jedno.
Parlamentarna većina od 30. avgusta 2020. pokušava da se dogovori od 2. septembra oko mandatara i novog rukovodstva Skupštine, ali su ti pregovori zapali u ćorsokak.
Prema riječima Medojevića, to je elementarno nevaspitanje i nepoštovanje birača.
„Abazović je tražio koordinaciju postojećeg sektora bezbjednosti, podrazumijevajući da je on depolitizovan i dekriminalizovan i da kao takav može odgovoriti zadatku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ja sam tražio poziciju sa koje ću reformisati postojeći bezbjednosni sektor, a Abazović poziciju sa koje će da upravlja kriminalizovanim, duboko politizovanim, korumpiranim bezbjednosnim sektorom. Abazović je onda krenuo u koordinaciju korumpiranog sektora bezbjednosti i postao dio toga”, rekao je Medojević.
„Abazović je prihvatio da bude dio privatne grupe jedne narko organizacije u Crnoj Gori. To ga automatski diskvalifikuje kao nekog ko može da se bavi borbom protiv korupcije i tih struktura”, dodao je lider PZP-a.
REGION
Abazović za „Foks njuz“: Cilj Crne Gore je članstvo u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala