- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras napisao istoriju kojom se ne ponosi i stavio Srbiju na muke

© AP Photo / Frank Franklin IIKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Karlos Alkaras izgubio je od Kanađanina Feliksa Ože Alijasima (7:6, 4:6, 2:6) u okviru Dejvis kupa i tako postao prvi teniser koji je izgubio prvi meč koji igra kao broj jedan još od njegovog trenera Huana Karlosa Ferero. Španija je posle tri meča poražena od Kanade (1:2) zbog čega srpske tenisere čeka težak zadatak.
Stigao je mladi Karlos u Valensiju pred domaću publiku samo dan nakon osvajanja US Opena i bilo je jasno da neće moći odmah da igra protiv Srbije, ali je zato očekivano bilo da talentovani Španac igra protiv Kanade.
Posle blede partije sa Južnom Korejom, Kanada gotovo kao da je otpisana ušla u duel sa Španijom, ali usledilo je iznenađenje.
Ne samo da je Alkaras ušao u istoriju na ne tako dobar način, već je doveo Španiju na ivicu poraza koji se samo kroz koji sat kasnije i dogodio.
Španija je protiv Kanade bila veliki favorit, ali nakon što je Bautista Agut savladao Vaseka Pospišila, Alkaras je izgubio od Ože Alijasima, a potom su poraz doživeli i Marsel Granoljes i Pedro Martines od Pospišila i Alijasima.
Teško je Alkarasu pao poraz u prvom meču sa reprezentaciju pogotovo imajući u vidu da se računalo na njega jer je broj jedan.
Pobeda Kanade napravila je pometnju u grupi i sada su srpski teniseri u problemu jer će morati da savladaju selekciju Kanade u oba singla i dublu kako bi obezbedili prolaz na završni turnir.
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
SPORT
Federera će pratiti reči o Đokoviću
Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SPORT
Đoković se obratio Federeru: „Više od decenije neverovatnih trenutaka“
Endi Mari  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SPORT
Mečevi posle ponoći i prazne tribine – Slavni Britanac besan zbog Dejvis kupa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala