- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jermenija podnela žalbu Međunarodnom sudu pravde protiv Azerbejdžana

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaJermenska vojska u Nagorno Karabahu
Jermenska vojska u Nagorno Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Jermenija je podnela žalbu protiv Azerbejdžana Međunarodnom sudu pravde, saopštila je državnoj agenciji „Armenpres“ portparolka predstavništva Jermenije pri tom sudu Asmik Samveljan.
„Jermenija je podnela žalbu Međunarodnom sudu na osnovu ratnih zločina Azerbejdžana“, navela je Samveljanova.
Prema njenim rečima, pismo je poslato, ali će zvanično biti objavljeno 19. septembra.
Samveljanova je, takođe, rekla da je više od 10 jermenskih vojnika zarobljeno tokom borbi na granici sa Azerbejdžanom.

„Tokom napada Azerbejdžana na Jermeniju više od 10 jermenskih vojnika je zarobljeno“, rekla je Samveljanova, dodajući da još nema informacija o identitetu zarobeljnih vojnika.

Inače, Jerevan danas očekuje posetu predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, koja u tu zemlju stiže iz Berlina. Planirano je da Pelosijeva u okviru posete s jermenskim rukovodstvom razgovara o bilateralnim odnosima i situaciji u sferi bezbednosti.
Prošlog utorka tokom noći na jermensko-azerbejdžanskoj granici izbili su sukobi, a dve strane se međusobno optužuju za izazivanje napetosti. Jerevan je saopštio da su azerbejdžanski vojnici gađali pogranične oblasti Jermenije iz artiljerije i bespilotnim letelicama.
Baku je saopštio da su jermenski vojnici pucali na položaje azerbejdžanskih vojnika na granici i da je to izazvalo sukobe. Ministarstvo inostranih poslova Azerbejdžana je optužilo Jermeniju da namerava da okonča mirovni proces. Obe strane su saopštile da imaju gubitke među vojnicima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala