- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši saradnik Stejt departmenta: Amerika ne da Ukrajini da se dogovori sa Rusijom

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVojnik DNR u Marijupolju
Vojnik DNR u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države ne žele da se Ukrajina dogovori sa Rusijom, nadajući se da će time prolongirati konflikt i pokušati da oslabi Rusiju, izjavio je bivši saradnik Stejt departenta Kristijan Viton za „Foks biznis“.
„Mislim da se kriza neće uskoro završiti i to je tužna činjenica. Ukrajina može da započne pregovore sa Rusijom i da prekine krvoproliće. Međutim, nisam uveren da, prvo Sjedinjene Američke Države, a zatim i London to žele. Oni smatraju da je nastavak konflikta odlična mogućnost da se oslabi Rusija. Nikoga od njih ne brine da će tamo veliki broj ljudi izginuti“, rekao je Viton.
On smatra da Kijev ima veoma značajne razloge da odustane od nekih teritorija koje smatra svojim.

„Postoji mogućnost da se Ukrajina odrekne dela regiona – etnički ruskih regiona, u kojima se govori na ruskom jeziku, koji na svet gledaju drugačije u odnosu na one regione koji se nalaze bliže centru i na zapadu zemlje, zaključio je bivši saradnik Stejt departmenta.

Osim toga, on je primetio da bi Vašington trebalo da bude uzdržaniji kada pomaže Kijevu i huška ga protiv Moskve, s obzirom na to da Rusija gleda na Oružane snage Ukrajine kao na američku proksi vojsku.
SAD i njeni NATO saveznici nastavljaju da i dalje šalju Ukrajini oružje. Predsednik SAD Džozef Bajden je potpisao zakon kojim se za vojnu pomoć Ukrajini izdavaju desetine milijardi dolara. Moskva je nekoliko puta izjavljivala da isporuke zapadnog naoružanja samo odlažu konflikt, a transport oružja je legitimni cilj ruske vojske.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
SVET
Šef NATO poziva na povećanje proizvodnje oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala